Welkom bij Scouting Soekwa

Welkom op de site van de leukste en gezelligste Scoutinggroep van Hoogland. Bij Soekwa is Scouting in de weekenden gezelligheid: een paar uur actief bezig zijn met leeftijdsgenoten, samen met elkaar, vaak buiten, soms binnen, uitdagingen en veel spelen maar niet altijd om te winnen. Dat is 100% Soekwa! Ons clubhuis vind je aan de Pottenbakkerlaan 34 in Hoogland, Amersfoort.

Ben je lid van onze groep, bekijk dan het laatste nieuws uit je speltak. Ben je geen lid? Kijk dan eens rustig rond.

Als je lid wilt worden of vrijwilliger wilt worden, geef je hier dan snel op!

Bevers

Bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot en met 7 jaar. Bij de bevers spelen de kinderen met elkaar en doen ze leuke activiteiten in de natuur. Ze dragen tijdens de opkomst en kampen hun rode scoutfit, zo zijn ze herkenbaar voor iedereen. Bevers houden vooral van spelletjes, knutselen, koken en bakken, naar het bos gaan, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis, de bevers spelen namelijk in het dorp Hotsjietonia.

Hotsjietonia

In het dorp Hotsjietonia wonen allemaal themafiguren en elk themafiguur heeft zijn of haar eigen eigenschappen. Je vindt er Stuiter, Bas Bos, Sterre Stroom en Caro Kunst. Ze houden van verschillende dingen om te doen, te maken of te spelen. Daardoor is er voor elke Bever iets leuks te doen in het dorp Hotsjietonia.

themafiguren bevers 

De leiding speelt mee

De leiding van de bevers speelt mee. Ze volgen trainingen en cursussen. Ervaring, training en eventueel een serie handboeken ondersteunt de leiding bij het bedenken van het spel. Uw kind is bij Scouting in vertrouwde handen.

 

 

logo laat je uitdagen 288x300

Word ook vrijwilliger!

 

Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een zomerkamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Zelfs als je je maar een uurtje per maand kunt inzetten, ben je voor Scouting Soekwa al een supervrijwilliger!

Lees verder