Over Scouting

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Jongens en meisjes vanaf 5 jaar kunnen lid worden van Scouting.

Verschillende leeftijdsgroepen
In verschillende leeftijdsgroepen, speltakken, beleven ze tot hun 21e allerlei avonturen. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling zijn belangrijke thema’s binnen Scouting. Naarmate de jeugdleden ouder worden, neemt de begeleiding af en de zelfstandigheid toe.

Activiteiten
Tijdens de opkomsten doen kinderen en jongeren bij Scouting verschillende activiteiten en leren ze op deze manier, spelenderwijs, allerlei vaardigheden. De spelvisie geeft aan waar Scouting inhoudelijk voor staat.

Doelstelling
Scouting biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving. Binnen alle speltakken is het spel erop gericht scouts te helpen zich maximaal te ontwikkelen tot actieve en verantwoordelijke volwassenen. Op deze manier draagt Scouting bij aan een betere wereld. Een wereld waarin mensen zelfredzaam zijn en zich nuttig maken in de samenleving.

 

logo laat je uitdagen 288x300

Word ook vrijwilliger!

 

Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een zomerkamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Zelfs als je je maar een uurtje per maand kunt inzetten, ben je voor Scouting Soekwa al een supervrijwilliger!

Lees verder

Sponsor ons

 

 

Koopt je wel eens online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst www.sponsorkliks.com te bezoeken. Je betaalt hetzelfde en Soekwa ontvangt een commissie bij elke transactie via www.sponsorkliks.com. Je sponsort dus gratis!

 

Meer over SponsorKliks